Menu Zoeken English

Keuzegids Masters 2017: Grote verschillen in kwaliteit, drie topopleidingen om trots op te zijn

01 maart 2017

In de Keuzegids Masters 2017 zijn dit jaar achttien opleidingen van Hogeschool Rotterdam beoordeeld. Uit de resultaten blijkt dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van de masteropleidingen.

Drie opleidingen van Hogeschool Rotterdam zijn bekroond met het predicaat 'topopleiding', terwijl er ook drie opleidingen ondermaats scoren. De andere masteropleidingen van de hogeschool komen in de Keuzegids als voldoende tot goed naar voren.

Topopleidingen

De opleidingen die in de ranking van de Keuzegids een totaalscore van minimaal 76 punten behalen, ontvangen het predicaat ‘topopleiding’. Bij de ‘topopleidingen’ springt vooral het resultaat van de opleiding Autonome Beeldende Kunst in het oog, die met 102 punten op de tweede plaats staat in de landelijke lijst van beste masters. Daarnaast ontvangen ook de opleidingen Stedenbouw en Physician Assistant het predicaat ‘topopleiding’, beide opleidingen behalen dit jaar een score van 82 punten.

Kwaliteit staat voorop

Collegevoorzitter Ron Bormans ziet dat de hogeschool in de Keuzegids wordt geconfronteerd met twee realiteiten: ‘Ik ben trots op de drie topleidingen die we in huis hebben, waarbij de score van de opleiding Autonome Beeldende Kunst dit jaar uitzonderlijk hoog is. De opleiding is met 102 punten één van de beste masters van het land. Het team is in staat geweest om de hoge score van vorig jaar nog verder te verbeteren en verdient daarvoor alle lof. Daarnaast heb ik veel waardering voor de positieve ontwikkeling die een aantal masteropleidingen laat zien, zoals de master Leren & Innoveren, de master in Finance and Accounting en in het bijzonder de opleiding Pedagogiek, die dit jaar met twaalf punten stijgt.’

‘Tegelijkertijd zien we dat drie opleidingen onder de 50 punten uitkomen. Dat vind ik niet aanvaardbaar. We hebben eerder uitgesproken dat we als hogeschool streven naar een beperkt aanbod van topmasters: de kwaliteit staat voorop. Sommige opleidingen, blijkt maar weer uit de Keuzegids, moeten alle zeilen bij zetten om die doelstelling te realiseren. Komende tijd gaan we de resultaten verder analyseren en daarover met de opleidingen in gesprek. Op basis daarvan bepalen we welke opleidingen kwalitatief goed zijn, of dat binnen afzienbare tijd worden, en welke relevant zijn voor de beroepspraktijk. Na deze analyse zullen we zo nodig ons assortiment heroverwegen.’

Over de Keuzegids

De Keuzegids Masters 2017 vergelijkt de kwaliteit van alle officieel geregistreerde masteropleidingen van universiteiten en hogescholen. De opleidingen worden per vakgebied vergeleken op inhoud. Bij de meeste masters wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Kijk voor meer informatie op www.keuzegids.nl.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen