Menu Zoeken English

Keuzegids Masters 2016: Hogeschool Rotterdam heeft vier topmasters

02 maart 2016

Hogeschool Rotterdam heeft vier topmasters in huis, zo blijkt uit de Keuzegids voor Masteropleidingen. De opleiding Autonome Beeldende Kunst staat bovendien op de derde plaats in de lijst van 22 beste masters (hbo en universitair). Op de ranglijst van de ‘grootste aanbieders’ staat de hogeschool op de vijfde plaats, met een algemene score van 58 punten.

Topopleidingen

De opleidingen die in de ranking van de Keuzegids een totaalscore van minimaal 76 punten behalen, ontvangen het predicaat ‘topopleiding’. De Keuzegids heeft veertien masters van de hogeschool beoordeeld, daarvan ontvingen de volgende vier dit predicaat:

Trots, maar niet tevreden

Collegevoorzitter Ron Bormans is trots op het resultaat van de topopleidingen, maar is niet tevreden met het algemene beeld. ‘’We streven als hogeschool naar een beperkt, maar hoogwaardig assortiment van masteropleidingen. De vier topopleidingen laten zien wat we voor ogen hebben, de opleiding Autonome Beeldende Kunst in het bijzonder. Daarnaast scoren twee opleidingen gewoon goed. De overige opleidingen hebben een neutrale of negatieve score (60 punten of minder). Daar mogen we geen vrede mee hebben. Dit past in mijn beleving niet bij een selecte set van kleinschalig masteronderwijs. In de komende weken gaan we de resultaten verder analyseren en daarover met de opleidingen in gesprek. Als hbo-man ben ik overigens erg trots op het feit dat 6 van de 10 beste masters in Nederland door het hbo verzorgd worden.’’

Over de Keuzegids

De Keuzegids Masters 2016 vergelijkt de kwaliteit van alle officieel geregistreerde masteropleidingen van universiteiten en hogescholen. De opleidingen worden per vakgebied vergeleken op inhoud. Bij de meeste masters wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen