Menu Zoeken English

Keuzegids hbo 2019: Algemene score stijgt, 3 topopleidingen

04 oktober 2018

Hogeschool Rotterdam behaalt in de Keuzegids hbo 2019 een score van 56 punten, dat is een stijging van 2,5 punten ten opzichte van vorig jaar. Drie opleidingen van de hogeschool ontvangen het predicaat ‘Topopleiding’.

Algemene score

Het beeld dat de Keuzegids hbo 2019 laat zien, ligt in de lijn der verwachting gezien de resultaten op de themascores van de Nationale Studenten Enquête (NSE) waarin Hogeschool Rotterdam op belangrijke punten vooruitgang heeft geboekt.

De relatieve positie van Hogeschool Rotterdam ten opzichte van de andere grote Randstadhogescholen is verbeterd; Hogeschool Rotterdam voert die lijst nu aan.

Drie topopleidingen

Drie opleidingen van de hogeschool ontvangen het predicaat 'Topopleiding'. Het betreft de Lerarenopleiding Aardrijkskunde (score van 82 punten), Industrieel Product Ontwerpen (78 punten) en Management in de Zorg (76 punten). Opleidingen met een score van 76 punten of meer krijgen van de Keuzegids de titel 'Topopleiding'.

Collegevoorzitter Ron Bormans is te spreken over de scores van Hogeschool Rotterdam. "Wederom hebben we drie topopleidingen in huis. Dat is een opsteker voor iedereen die nauw betrokken is bij deze opleidingen. Het is mooi dat ze een jaar lang het predicaat 'topopleiding' mogen voeren. Voor twee opleidingen is dat al het tweede jaar op rij. Daarnaast is de grote stijging van de score van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo), Chemische Technologie en Maritieme Techniek zeer positief te noemen. Collega's werken gedreven aan het verbeteren van ons onderwijs; het is fijn als dat zich ook vertaalt naar een hogere score", zegt Bormans.

Focusopleidingen

Opleidingen waar het minder goed gaat, zijn er ook. Deze zijn door Hogeschool Rotterdam, op basis van de eigen maatstaven van de hogeschool, voor de zomer al benoemd als zogenoemde Focusopleidingen. Dat betekent dat deze opleidingen extra financiële middelen en ondersteuning ontvangen om de benodigde verbeteringen in gang te zetten. Bormans: "Bij een enkele opleiding is verbetering urgent. Maar de collega's weten dat, krijgen steun en dus heb ik er vertrouwen in dat we ook daar stappen zetten."

Over de Keuzegids

De Keuzegids hbo 2019 vergelijkt de kwaliteit van hbo-bacheloropleidingen in Nederland aan de hand van studenttevredenheid, studiesucces en expertoordelen. Daarnaast geeft de Keuzegids inzicht in de arbeidsmarktperspectieven van opleidingen. De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op vervolgopleidingen; er is ook een Keuzegids Masters.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen