Menu Zoeken English

Keuzegids corrigeert score Social Work: totaalscore HR stijgt half punt

04 oktober 2017

De Keuzegidsredactie heeft de oordelen over de opleiding(-en) Social Work van Hogeschool Rotterdam bijgesteld. Hierdoor stijgt de totaalscore van de hogeschool van 53 naar 53,5 punten.

“In de eind september verschenen Keuzegids Hbo 2018 waren de gebruikte studentenoordelen op een te smalle selectie gebaseerd. De meningen van eerstejaars waren niet meegeteld. En zij oordeelden gemiddeld positiever,” zo licht Frank Steenkamp, directeur van de Keuzegids, toe. “De scores van de opleidingen die dit jaar samengaan in Social Work zijn nu iets aangepast. De belangrijkste wijziging geldt voor de studie Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, die van 38 naar 44 punten stijgt.”

Collegevoorzitter Ron Bormans waardeert de inspanningen die de Keuzegids heeft verricht om de score van Social Work te corrigeren. “Dat we daarmee een half punt stijgen is mooi, maar het doet vooral recht aan het oordeel over de opleidingen. De correctie laat bovendien zien welk effect de wijziging bij één enkele opleiding kan hebben op de totaalscore van hogescholen en daarmee hun plek op de ranglijst. Dat ondersteunt mijn pleidooi om eens kritisch het debat te voeren over de functie van de ranglijsten.”

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen