Ga direct naar de content

Subsidieaanvraag doorstart regionaal consortium gehonoreerd

Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland gaat nog vier jaar door
31 oktober 2017

Door de subsidie van ZonMw kan het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland als infrastructuur voor onderzoek verder gaan met onderzoek. Het lectoraat van Hanneke Torij van Kenniscentrum Zorginnovatie is mede-initiatiefnemer van het consortium.

ZonMw heeft de aangevraagde subsidie toegekend voor een periode van vier jaar. De komende periode wordt de infrastructuur voor onderzoek verder (financieel) bestendigd en daarbinnen worden verschillende onderzoeksprojecten uitgevoerd, samen met ongeveer honderd (beleids)organisaties uit de geboortezorg, collega's uit de praktijk, het onderwijs en kennisinstituten.

Onderzoek in het onderwijs

De toekenning geeft ook veel mogelijkheden voor studenten om onderzoek te doen in het kader van bijvoorbeeld hun minor, afstudeeropdracht of masterthese. Dat kan onderzoek zijn als onderdeel van een van de studies, onderzoek dat daar uit voortvloeit of onderzoek in het kader van een opdracht vanuit een van de partners van het consortium.

Filmpjes

Bekijk voor meer informatie ook de filmpjes van ZonMw en van het regionaal consortium.