Ga direct naar de content

Studenten minor Zorgtechnologie tweede bij HR Bachelor Awards

Ontwikkeling van een meetinstrument voor pasgeborenen
04 september 2017

Elk jaar bij de start van het nieuwe collegejaar wordt de HR Bachelor Award uitgereikt voor het beste studenten-praktijk-project van de hogeschool. Afgelopen jaar hebben studenten een babylengtemeter ontwikkeld bij de minor Zorgtechnologie. Hiermee hebben zij de tweede prijs binnengehaald.

De winnares van de award was informaticastudente Ines Simic. Zij heeft geluiddetectiesoftware gemaakt die ervoor zorgt dat mensen boven water kunnen horen wat er onder water gebeurt. Op deze manier zijn zwemmers, duikers en drenkelingen beter zichtbaar voor schippers.

Het project

Huidige meetinstrumenten voor het meten van de lichaamslengte van te vroeg geboren baby’s (neonaten) zijn onhygienisch, onnauwkeurig, en stressvol voor de baby. In een interprofessionele projectestafette van de minor Zorgtechnologie is vanaf 2015 een nieuwe babylengtemeter ontwikkeld door studenten van onder andere Verpleegkunde en Industrieel Product Ontwerpen. Hierbij werkten ze samen met verpleegkundigen van het Erasmus MC-Sophia en onder begeleiding van docent-onderzoeker Onno Helder. Tijdens de jaaropening van de hogeschool kregen de studenten de tweede prijs bij de HR Bachelor Awards voor hun ontwerp.

Het ontwerp

Studenten ontwierpen een systeem, waarbij de couveusebaby vanaf buiten gemeten werd tussen twee nauwkeurige, geprojecteerde lichtlijntjes, ter voorkoming van het inbrengen in de couveuse van een onhandig, onhygienisch instrument. Het ontwerp houdt rekening met de complexe omgeving en werd tussentijds aangepast bij veranderende omstandigheden.

Film

Bekijk hier het filmpje dat de studenten hebben ingestuurd voor de Bachelor Awards.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.