Film over kinderen met meervoudige beperking in première

Project van BOSK en Kenniscentrum Zorginnovatie
16 januari 2017

Op 15 januari ging de film ‘Dit is ons leven’ van BOSK in première. De film gaat over het leven van drie gezinnen met een ernstig meervoudig beperkt kind. Mieke Cardol, lector Disability Studies, was betrokken bij de ontwikkeling van de film.

In Nederland leven ongeveer 10.000 gezinnen met een kind met een ernstige meervoudige beperking (emb). De ontwikkelingsleeftijd bij deze kinderen ligt onder de 24 maanden. In deze film worden drie gezinnen gevolgd, met kinderen van verschillende leeftijden.

Een realistisch beeld voor de buitenwereld

Naast de soms zware momenten rond de zorg voor hun kind, werden ook de mooie momenten tussen ouders en kind gefilmd. BOSK, de vereniging voor onder andere ouders van een kind met emb, heeft dit project opgezet om de buitenwereld te laten zien dat er juist in deze gezinnen naast alle zorgen ook leuke momenten zijn, en dat ze ook gewoon een gezin zijn.

Voor ouders én studenten

Deze film is gemaakt voor alle ouders van een ernstig meervoudig beperkt kind en hun familie, vrienden en kennissen. Daarnaast zal de film gebruikt gaan worden in lesprogramma’s bij de zorgopleidingen en sociale opleidingen van onder andere Hogeschool Rotterdam. Mieke Cardol, lector Disability Studies bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, was bij de totstandkoming van de film betrokken. Zij is verantwoordelijk voor de verspreiding van de film binnen het onderwijs van Hogeschool Rotterdam. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.