Ga direct naar de content

Epilepsie Groei-wijzer nu online

Tool van Op Eigen Benen voor de overstap naar volwassenheid
12 september 2017

De afgelopen jaren heeft het lectoraat Transities in Zorg gewerkt aan een tool voor jongeren met epilepsie die de transitie naar volwassenenzorg meemaken. De professional heeft met de Epilepsie Groei-wijzer een instrument in handen met concrete aandacht voor zelfstandigheid, participatie en transitie naar volwassenheid.

De overgang van jeugd naar volwassenheid brengt veel veranderingen met zich mee. Bij jongeren met epilepsie verloopt deze overgang vaak moeilijker. Een instrument om zelfstandigheid en autonomie bij jongeren met epilepsie te ondersteunen is de Epilepsie Groei-wijzer.

De Groei-wijzer is er in drie versies:

• Voor kinderen en jongeren met epilepsie
  • Voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en epilepsie
  • Voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) zonder epilepsie

Samenwerking

Met financiĆ«le ondersteuning van Fonds NutsOhra en het Epilepsiefonds hebben Kenniscentrum Zorginnovatie en het Academisch Centrum voor Epileptologie (Kempenhaeghe en Maastricht Universitair Medisch Centrum+) de handen ineen geslagen om een Groei-wijzer voor jongeren met epilepsie te ontwikkelen. In dit project is nauw samengewerkt met professionele epilepsie-experts uit verschillende organisaties (o.a. SEIN), kinderen en jongeren met epilepsie, hun ouders en de Epilepsievereniging (EVN).

Bekijk de groei-wijzer op Opeigenbenen.nu.