Ga direct naar de content

Club van 100 neemt barrières weg bij chronisch zieke jongeren

Onderzoekers leiden sessie over transitie in zorg
14 november 2016

Op 14 november vindt het jaarlijks symposium van de Club van 100 van Fonds NutsOhra plaats. Lector AnneLoes van Staa en onderzoeker Jane Sattoe leiden een sessie op deze dag, waar honderd sleutelpersonen op de gebieden kracht, zorg, sport, school en werk samen met jongeren in gesprek gaan om deze problematiek op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten.

Bij de Club van 100 worden de komende drie jaar de stand van zaken gedeeld en toegewerkt naar een integrale aanpak voor de sociale participatie van jongeren met een chronische aandoening. Op het symposium van vandaag vinden verschillende sessies plaats rond dit thema.

Lector AnneLoes van Staa en onderzoeker Jane Sattoe van Kenniscentrum Zorginnovatie delen hun kennis over uitdagingen op het gebied van zorg, specifiek de transitie naar volwassenenzorg bij jongeren met een chronische aandoening.

Zorg én Perspectief

Het programma Zorg én Perspectief van Fonds NutsOhra stuurt vanaf vandaag vijf politieke filmpjes uit naar de leden van de Tweede Kamer, de verkiezingscommissies van politieke partijen en hun jongerenafdelingen. In de filmpjes wordt hun steun gevraagd voor meer politieke aandacht voor jongeren met een chronische aandoening. Hieronder is het eerste filmpje met het thema 'kracht' te bekijken, de filmpjes met thema's 'sport', 'school', 'werk' en 'zorg' kunt u na vandaag vinden op de website van Fonds NutsOhra.