Ga direct naar de content

Terug op de rails: kenniscentrum geeft workshop over reclassering

Congres Vakmanschap van de Reclasseringswerker
23 november 2016

Op donderdag 24 november geeft onderzoeker Szabinka Dudevszky samen met Rotterdamse praktijkdeskundigen een workshop over reclassering van (ex)delinquente jongeren in de wijk op het Congres Vakmanschap van de Reclasseringswerker in Utrecht.

Het Congres Vakmanschap van de reclasseringswerker 2016 heeft als thema: 'De toekomstbestendige reclasseringswerker'. Dit congres vindt plaats op de Dag van de Reclasseringswerker en wordt georganiseerd door het Lectoraat Werken in Justitieel Kader van Hogeschool Utrecht en het Opleidingshuis Reclassering.

Op het congres komen ervaringsverhalen aan bod en geven verschillende deskundigen workshops in de deelsessies.

Deelsessie: Terug op de rails

De workshopleiders Szabinka Dudevszky, en Diana Kuik en Johan Stam van de Rotterdamse pilot Reclassering in de buurt starten met een korte presentatie uit de studie Shared beginnings, divergent lives waarin delinquente jongeren zijn gevolgd tot 70-jarige leeftijd. Uit het onderzoek blijkt dat sterke sociale banden in werk en gezin kunnen leiden tot keerpunten in het leven van jonge delinquenten. Wat betekenen deze en andere inzichten volgens de betrokken professionals voor de samenwerking tussen reclassering en wijkteam?

Sommige reclasseringsmedewerkers zien dat wijkteams het lastig vinden om te werken met (ex-)delinquenten. Ervaringen van wijkteammedewerkers zijn dat ze relatief weinig in contact komen met deze jongeren in de wijk. De workshopleiders gaan aan de hand van casuïstiek uit de Rotterdamse praktijk in gesprek met de deelnemers.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.