Ga direct naar de content

Onderzoeksgroep lector Lusse geeft workshops op congres Ouderbetrokkenheid

Better Together; Family, School and community; partnership in urban context
12 oktober 2016

Verschillende onderzoekers van Ouders in Rotterdam Zuid, het lectoraat van Mariëtte Lusse, geven vandaag workshops op het internationale congres ouderbetrokkenheid in Rotterdam.

De internationale conferentie Better Together; Family, School and community; partnership in urban context wordt georganiseerd door de universiteit van Oxford en de gemeente Rotterdam. Verschillende onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling presenteren hun onderzoeksresultaten.

  • 'Het stimuleren van thuisbetrokkenheid van ouders met jonge kinderen in achterstandssituaties: een inclusief perspectief' geeft inzicht in de implementatie en knelpunten rond het onderzoek VVE Thuis en wordt gepresenteerd door promovendi Sanneke de la Rie en Martine van der Pluijm
  • In de workshop 'partnerschap bij loopbaanbegeleiding' geeft Monique Strijk handvatten voor invulling van partnerschap tussen school en ouders.
  • De workshop 'beter samenwerken met ouders' door MariĆ«tte Lusse gaat over de vraag wat (aankomende) leraren nodig hebben om beter samen te kunnen werken met ouders, ook en juist waar de verschillen tussen school en thuis groot zijn. 

Rotterdam is sinds deze maand officieel Onderwijsstad van Nederland. Als Onderwijsstad van het Jaar is Rotterdam het komende jaar een 'Living Lab' waar onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, gemeente en allerlei andere partijen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Deze conferentie maakt onderdeel uit van het programma. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.