Ga direct naar de content

Onderzoek naar depressie en studenten hogeschool Rotterdam

Hoe (on)gelukkig is de HR-student?
05 juli 2016

Profielen en Kenniscentrum Talentontwikkeling doen onderzoek naar de geestelijke gesteldheid van HR-studenten. Hoe gelukkig/ongelukkig zijn zij? Met een anonieme enquête die naar alle studenten is verzonden probeert men antwoord te geven op die vraag.

In december plaatste Profielen een interview met sph-student Elwin Goedgedrag. Hij worstelde zelf jarenlang met een depressie en nu het beter met hem gaat, begeleidt hij gespreksgroepen. Hij kondigde aan ook een gespreksgroep op de HR te willen starten. Het werden er meerdere, want de interesse was overweldigend.

Psychische klachten
Is dat opmerkelijk? Waarschijnlijk niet. Uit onderzoek van studentenvakbond LSVb (uit 2013) blijkt dat de helft van de studenten tijdens zijn/haar opleiding met psychische klachten kampt. Dit kan van alles zijn, maar stress, vermoeidheid en depressie komen het meeste voor.

Met deze informatie in het achterhoofd ging Profielen op zoek naar recente cijfers over hogeschoolstudenten, maar die bleken er niet te zijn. Er zijn wel landelijke cijfers over jongeren, maar niet specifiek over studenten. En al helemaal niet over studenten op de hogeschool. En die cijfers zijn wel handig, want daarmee kunnen decanen, het Power Platform en Kenniscentrum Talentontwikkeling hun werk beter doen.

De resultaten van het onderzoek worden in het septembernummer van het blad gepubliceerd.

Bron

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.