Kenniscentrum Talentontwikkeling geeft acte de présence op ORD2016

Koersen op Kennis
25 mei 2016

Op 25, 26 en 27 mei 2016 vinden in Rotterdam de Onderwijs Research Dagen plaats. Het thema van dit jaar is 'Koersen op Kennis'. De ORD2016 wordt mede georganiseerd door Kenniscentrum Talentontwikkeling. Het kenniscentrum is tevens met een sterke afvaardiging van lectoren en onderzoekers aanwezig tijdens het conferentie programma.

Tal van onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling geven acte de présence:

  • Ellen Klatter en Wouter Pols doen onderzoek naar het pedagogisch denken van mbo-leraren. Ze presenteren de eerste onderzoeksresultaten en demonstreren een socratisch gesprek. 
  • Mirjam de Bruijne toont in het kader van haar promotieonderzoek filmopnames van 1e- en 2e-jaars vmbo’ers die hardop denkend teksten lezen. Zij ontwerpt een handreiking 'Kijken naar lezende leerlingen' voor docenten. 
  • Mariëlle Theunissen leidt een symposium over samen opleiden en schetst een rijkdom aan opleidings­praktijken die aankomende leraren helpen zich voor te bereiden op het leraarsberoep.
  • Aartje van Dijk doet onderzoek naar het vergroten van leerresultaten van studenten en presenteert samen met een docent 'Ontdekkend schrijven voor iedereen'.
  • Sanneke de la Rie presenteert in een sessie de bevindingen van het onderzoek naar het ouder-kindprogramma VVE Thuis en gaat met leraren in gesprek over duurzame ouderbetrokkenheid.
  • Martine van der Pluijm geeft een workhop over ouder-kind interactie: samenwerken met laaggeletterde ouders en het versterken van de taalstimulering thuis.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.