Ga direct naar de content

Studenten Hogeschool Rotterdam "interculturele ervaring rijker"

International program Combating Risk Behavior bespreekt vraagstukken risicojongeren
05 juli 2016

Vijf studenten zijn eind mei tijdens het Combating Risk Behavior programma in Helsinki de uitdaging aangegaan om samen te werken met studenten uit Spanje, Finland en Estland. De studenten van zowel sociale- als gezondheidszorgopleidingen werkten aan vraagstukken op het gebied van risicojongeren.

In welke landen spelen welke problemen, hoe worden deze aangepakt, met welke methoden, vanuit welke visie, in samenwerking met wie? Welke oplossingen kun je als multicultureel en multidisciplinair team bedenken? 

De thema's tijdens deze zesde editie van het programma waren alcoholverslaving, seksueel overschrijdend gedrag, eenzaamheid en sexting, ingebracht door de docenten van ieder land. Studenten hebben gedurende de week met elkaar onderzocht wat het probleemgedrag precies was, hoe groot het probleem was en welke mogelijke factoren hieraan ten grondslag liggen. Vervolgens is gekeken in welke landen welke oplossingen/good practices geboden worden en welke adviezen de studenten als social professional zouden geven. Aan het eind van de week heeft elke groep vanuit internationaal perspectief een eindpresentatie gehouden over de problematiek en de mogelijk oplossingen.

De studenten waren enthousiast over de samenwerking in de internationale groep en zijn een interculturele ervaring rijker.
"Goed om te ervaren dat het in andere landen er echt anders aan toe gaat", "Ik heb mijzelf overtroffen doordat ik in het Engels gepresenteerd heb". "Ik heb contact gelegd met een student van Health Promotion uit Talinn, want ik denk dat ik voor mijn stage zeker die kennis kan gebruiken".
Volgend jaar zullen de studenten hun kennis delen in en opdoen in de stad Tallinn.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.