Ga direct naar de content

Inspiratiedagen

Kenniscentrum Talentontwikkeling inspireert studenten
11 oktober 2016

Ieder jaar organiseert het Instituut voor Lerarenopleidingen de Inspiratiedagen voor alle eerste- en tweedejaars studenten van Lerarenopleidingen Voortgezet onderwijs (VO) en Beroeps- en volwasseneneducatie (BVE). Op 12 en 13 oktober staan de workshops in het teken van diversiteit, werken aan jezelf en oriëntatie op het leraarschap.

Docenten van de hogeschool en uit het werkveld zijn uitgenodigd om studenten te enthousiasmeren over diverse onderwijsgerelateerde onderwerpen.  Zo kunnen studenten dit jaar workshops volgen over bijvoorbeeld Hersenwerk, Hoogbegaafdheid en/of Mentale veerkracht voor het leraarschap.

Verschillende lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Talentontwikkeling verzorgen een workshop en dragen hun steentje bij aan het onderwijs van Hogeschool Rotterdam.
Szabinka Dudevszky en Toby Witte geven een workshop over het nieuwe project Koplopers, dat participatie bevordert bij jongeren met psychische problemen. Erik van Schooten neemt studenten mee in de wereld van praktijkonderzoek; wat moeten studenten ermee?
Margriet Clement en Nienke Fabries helpen studenten bij het verrijken van hun CV.

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) leidt competente leraren op voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroeps- en volwasseneneducatie. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.