Ga direct naar de content

Basisboek sociaal werk toe aan derde druk

03 oktober 2016

Na het succes van de eerste twee delen, is in september de derde druk van het Basisboek sociaal werk verschenen: ‘Activeren, ondersteunen en verbinden’. Lector Frans Spierings is medeauteur van dit boek, dat bestemd is voor hbo-studenten en praktijkwerkers.

Het Basisboek sociaal werk concentreert zich op de profilering, positionering, basishouding en methodiek van sociaal werk als overkoepelend en samenbindend begrip. 
Het boek is opgedeeld in twee delen. In deel 1 gaat het over de kernelementen van sociaal werk. Met behulp van een casus wordt duidelijk gemaakt hoe breed sociaal werk is en hoe gewoon. Bijna iedereen komt het werk van sociaal werkers in een of andere verschijningsvorm tegen. Deel 2 van dit boek bevat verschillende hoofdstukken over maatschappelijke ontwikkelingen. De achtergronden van deze ontwikkelingen en de gevolgen van de nieuwe visie voor de samenleving, maar ook voor de beroepsuitoefening van sociaal werk, zijn in dit deel onderwerp van beschouwing. Lector Opgroeien in de Stad Frans Spierings (Kenniscentrum Talentontwikkeling) heeft meegeschreven aan het boek. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.