Ga direct naar de content

Studenten winnen smartwatch bij HRM Case Battle

05 juli 2016

Op 27, 28 en 29 juni stond er voor de derdejaars studenten van de opleiding Human Resource Management iets anders dan de gebruikelijke lessen op het programma. Deze drie dagen namen zij het tegen elkaar op in een case competitie.

Bijna 100 studenten werden in teams verdeeld en kregen elke dag een case voorgelegd waar zij een oplossing voor moesten vinden. Een jury beoordeelde deze oplossingen en gaven punten. Er stond veel op het spel want de winnaars konden smartwatches winnen!

Uiteindelijk ging het team bestaande uit de studenten Arianne Waal, Fauzia Zaitouni, Sanne van Kessen en Rosalynn de Graaff er met de hoofdprijs vandoor. Zij wisten de winnaarspoule te bereiken en konden in de finale de jury overtuigen van hun oplossing. Uit handen van instituutsdirecteur Peter Karstel ontvingen zij de prijs.

HRM Case Battle

Bijna een jaar geleden werd gestart met de organisatie van deze battle. Het was de eerste keer dat de opleiding Human Resource Management (HRM) dit voor zijn studenten organiseerde. Alle derdejaarsstudenten namen deel wat neerkwam op bijna 100 studenten.

De studenten waren gemixt en verdeeld in teams van vijf studenten. Op de maandag en dinsdag werden de poulerondes gespeeld. Elke dag kregen de teams een case voorgelegd die zij in vier uur op moesten lossen. Hun oplossing en advies presenteerden zij vervolgens aan een jury die de rol van probleemeigenaar speelden. Aan de presentaties werden punten gegeven.

Aan het einde van de poulerondes werd de balans opgemaakt en volgde een tussenstand. De laatste dag werd de finaleronde gespeeld waarin de poules opnieuw ingedeeld werden. Alle teams die als eerste geëindigd waren, werden in één poule geplaatst, net als alle nummers twee, drie, et cetera. Voor elke poulewinnaar was er een prijs.

KEESSIE

De organisatie van deze battle was in handen van docenten van de opleiding HRM en het team van KEESSIE, het case education centre van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap. Vanuit het kenniscentrum wordt er gewerkt aan het introduceren en verweven van cases in het lesprogramma op Hogeschool Rotterdam. Een onderdeel hiervan zijn de case competities waarin studenten op een uitdagende manier geleerde theorie in praktijk moeten brengen.