Ga direct naar de content

Financieringsavond KvK Ondernemersplein Rotterdam

Alternatieve financiering
12 oktober 2015

Op 28 september j.l. heeft het KvK Ondernemersplein Rotterdam een financieringsavond georganiseerd. Het doel van deze financieringsavond was het delen van financieringskennis met (potentiele) ondernemers.

Hogeschool Rotterdam was op die avond, als partner van het KvK Ondernemersplein, vertegenwoordigd door  Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap. Het expertteam van het kenniscentrum bestond uit: lector Maaike Lycklama à Nijeholt (Finance & Business Innovation) en docentonderzoekers Henk de Nie, Peter Anker en Tim van Duren.

De avond is plenair gestart door KvK-adviseur Angele Magré; de meer dan 70 geïnteresseerde ondernemers kregen te horen dat er vele mogelijkheden zijn in het financieren van een onderneming mits je je ‘zaken’ op orde hebt. Vervolgens hebben twee ondernemers presentaties gehouden over hun inspiraties, ervaringen en bevindingen in het krijgen van financiering. De plenaire bijeenkomst eindigde met een levendige paneldiscussie waarbij het publiek vragen kon stellen.

Na de plenaire sessie participeerden de ondernemers in workshops. Peter Anker en Henk de Nie hebben namens het kenniscentrum een dynamische workshop verzorgd voor een enthousiaste groep van 30 ondernemers over het onderwerp gestapeld financieren, traditionele vormen van financiering en alternatieve financieringen. De andere workshops werden verzorgd door Qredits en de Financieringsdesk van de KvK. Na afloop van de workshops konden de ondernemers terecht op een informatiemarkt waar ook het kenniscentrum vertegenwoordigd was. Andere aanwezigen waren de Financieringsdesk van de Kamer van Koophandel, Gemeente Rotterdam met De Rotterdamse Zaak (waar Hogeschool Rotterdam ook in samenwerkt), Het Ondernemersklankbord, de Rijksdienst Ondernemend Nederland, Qredits en Rabobank. Lector Maaike Lycklama, Henk de Nie, Peter Anker en Tim van Duren hebben op de informatiemarkt veel vragen over alternatieve financieringen beantwoord en contact gelegd met ondernemers.

Bent u op zoek naar meer informatie over het KvK Ondernemersplein Rotterdam of over alternatieve financieringsvormen dan kunt contact opnemen met het Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap via: InnovatiefOndernemerschap@hr.nl.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.