Ga direct naar de content

Lectoren Peter Ester en Arne Maas presenteren nieuw boek

04 april 2016

Lectoren Peter Ester en Arne Maas presenteerden vorige week hun nieuwe boek 'Silicon Valley: Planet Startup'. Een boek over innovatie, ondernemerschap en hightech startups. De lancering van het boek vond plaats in de innovatie hotspot zelf: Silicon Valley. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Silicon Valley is al tientallen jaren het ‘Walhalla’ van innovatie. ’s Werelds meest succesvolle high-tech bedrijven als Apple, Yahoo, Google, Facebook, en Twitter vonden hier hun oorsprong. Wat is het geheim van deze broedplaats van ondernemerschap en innovatie?

In het boek Silicon Valley: Planet Startup, pleiten auteurs Peter Ester en Arne Maas dat het antwoord te vinden is in de cultuur van Silicon Valley, een bedrijfscultuur waarin het nemen van risico, creativiteit, vernieuwen en delen van belang is. Daarnaast zijn instellingen als investeerders, universiteiten, regering en netwerkorganisaties belangrijk. De combinatie van deze culturele en institutionele aspecten creëren een uniek en succesvol ecosysteem in Silicon Valley.

Peter Ester en Arne Maas, beiden lector bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap, interviewden Nederlandse ondernemers in ‘The Valley’. In het boek tonen zij aan dat het vooral een manier van denken is, met passie en ambitie, die grenzeloos is.

Op woensdag 13 april vindt de Nederlandse boekpresentatie plaats om 12.00 uur op Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse Zoom. Deze presentatie is vrij toegankelijk.