Ga direct naar de content

Vincent Versluis spreker op IMEBESS conferentie in Rome

International Meeting on Experimental and Behavioral Social Sciences
26 april 2016

Docent-onderzoeker Vincent Versluis presenteerde zaterdag 16 april het paper 'Risk Appetite: Reaching for the frontier' op de internationale conferentie IMEBESS.

De International Meeting on Experimental and Behavioral Social Sciences (IMEBESS) vond plaats van 14 tot en met 16 april op een bijzondere locatie: de private universiteit LUISS in Rome. 

Het onderzoek rondom het paper 'Risk Appetite: Reaching for the frontier' richtte zich op het keuzegedrag bij het nemen van risico's. 56 Nederlandse risicomanagement professionals en 34 docenten van Hogeschool Rotterdam speelden een risicospel. Door het managen van risico's in dit spel, konden zij een substantieel geldbedrag winnen. De resultaten worden binnenkort gepubliceerd in een paper.

Lector Arie de Wild was ook aanwezig op de conferentie en deed verslag: “Vincent heeft een knappe prestatie neergezet. Iedere spreker had slechts 23 minuten spreektijd. Vincent wist een ingewikkeld en veelomvattend onderzoek heel duidelijk uit te leggen en hield zelfs tijd over wat door de aanwezige academici goed benut werd door het stellen van vragen.”

Vincent Versluis voerde het onderzoek uit samen met Hogeschool Rotterdam studenten afkomstig van Instituut Financieel Management. Ook lector Arie de Wild van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap en de vorig jaar overleden prof. Gert van der Pijl van de Erasmus Universiteit Rotterdam droegen bij.

Voor Vincent was dit de tweede academische conferentie dit jaar. Een week eerder presenteerde hij een poster van het onderzoek op de 14th European Academic Conference on Internal Audit and Corporate Governance in Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.