Ga direct naar de content

Studenten minor+ ontwikkelen bedrijfsovernamespel

Minor+ Bedrijfsovernames
21 april 2016

Een speciale opdracht voor de studenten van de minor+ bedrijfsovernames. Zij kregen namelijk de taak een spel te ontwikkelen over bedrijfsovernames.

Het spel is een variant op het bekende Monopolyspel, waarbij de straten zijn vervangen door branches en vakken als ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ door scenario’s. De stations maakten plaats voor de ‘Big Four’. Alle spelers starten met evenveel geld. Doel van het spel is om zoveel mogelijk bedrijven te kopen. Elk bedrijf heeft een aantal groeiniveaus waardoor de waarde kan nemen. Door de aankoop en combinatie van verschillende bedrijven en bedrijfstakken worden de ondernemingen meer waard. De speler met de hoogste waardering wint het spel.

Het ontwikkelen van een nieuw spel was een enorme uitdaging voor de studenten. “Het is lastig om een goed spel te bedenken” aldus student Steven Sies. “Telkens kwamen weer nieuwe ideeën en struikelpunten naar boven. Ook hebben we geleerd dat voor het werken in een grote groep van 28 studenten, goed project management nodig is.”

De studenten hebben in het eerste semester de minor+ bedrijfsovernames van IFM gevolgd. Een minor+ is een bijzondere invulling van een minor welke aangesloten is bij een kenniscentrum. De minor+ bedrijfsovernames is gekoppeld aan Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap.

Ter afsluiting van de minor hebben de studenten samen met de betrokken docenten het spel gespeeld.

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.