IT Power in Rotterdam?

Seminar tijdens CHIO
28 juni 2017

Tijdens het Concours Hippique International Officiel (CHIO) in Rotterdam organiseerden Rotterdam Partners samen met EY en de Rabobank op 22 juni een seminar over het tekort aan IT-ers in Rotterdam. Lector Arjen van Klink was één van de panelleden.

Landelijk wordt een tekort van 100.000 mensen voorzien, onze regio gaat het om vele duizenden. Omdat steeds meer bedrijvigheid afhankelijk is van informatietechnologie, kan het tekort ten koste gaan van de economische ontwikkeling. Betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is nodig. Daar wordt al tijden over gesproken, maar wat zijn sleutels tot succes?

Arjen van Klink nam deel aan het panel, dat onder leiding stond van Jan Peter Balkenende. Oplossingen liggen in coproducties van bedrijven met hbo en mbo in specifieke opleidingen, vakken en fieldlabs. Bedrijven willen best investeren in onderwijs, maar weten niet waar ze moeten zijn. Onderwijs zoekt massa en continuïteit. Het vraagstuk is niet alleen relevant voor de IT opleidingen van de hogeschool, de boodschap van het seminar was heel duidelijk: “IT is business”. IT kennis moet juist ook in economische opleidingen meer naar voren komen. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.