International Week of Risk Management Gaming voortgezet in Riga

Samenwerking Erasmus+ met Litouwen en Letland
31 mei 2017

Van 8 tot en met 12 mei namen elf studenten van Hogeschool Rotterdam samen met 22 studenten uit Letland en Litouwen deel aan de tweede editie van de International Week of Risk Management Gaming (IWOR), die door de Letse hogeschool Banku Augstskola werd georganiseerd in Riga. Zij werden onder andere begeleid door lector Arie de Wild en docent Vincent Versluis.

De studenten volgden net als tijdens de eerste editie in oktober 2016 aantal gastcolleges en speelden een simulatiegame. Zij brachten een bedrijfsbezoek aan waterkrachtcentrale Ķegums, wat het onderwerp van de casus voor de game vormde. Aan de hand van deze casus voerden studenten een risicoanalyse uit, waarna een advies volgde. 

Risicomanagementgame

De simulatiegame is ontwikkeld door IFM-docent Vincent Versluis, in samenwerking met docenten uit Letland en Litouwen. In voorgaande IWORs in Rotterdam en Vilnius (Litouwen) zijn de vorige versies van het spel getest en doorontwikkeld. De finale versie van het spel wordt in september opgeleverd.

Erasmus+-project PERM

De IWOR maakt onderdeel uit van het internationale Erasmus+-project PERM, wat tot doel heeft een theoretisch naslagwerk en een computerspel te ontwikkelen waarmee het risicomanagementproces van een organisatie wordt gesimuleerd. In het project wordt samengewerkt met de hogescholen Banku Augstskola uit Letland en Vilniaus Kolegija uit Litouwen.

De producten worden gebruikt om ons risicomanagementonderwijs te versterken en aantrekkelijker te maken. Hogeschool Rotterdam heeft als kerntaak het ontwikkelen van het theoretisch naslagwerk, dat internationaal gebruikt kan worden als standaard leermateriaal voor risicomanagementcursussen. Het project PERM is begonnen in oktober 2015 en loopt af in oktober 2017.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.