Geslaagde eerste editie International Week of Risk Management Gaming

Ontwikkeling risicomanagementgame
15 november 2016

Van 7 tot en met 11 november stonden er voor 13 Hogeschool Rotterdam studenten geen normale lessen op het programma. Zij namen samen met 24 studenten uit Letland en Litouwen deel aan de International Week of Risk Management Gaming (IWOR), die door Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap werd georganiseerd op Hogeschool Rotterdam locatie Museumpark in Rotterdam.

De studenten kregen deze week een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarbij het spelen van de simulatiegame centraal stond. In groepen van drie studenten, waarin elke nationaliteit vertegenwoordigd was, gingen zij aan de slag. Aan de hand van een case voerden zij een risicoanalyse uit waarmee zij een advies uitbrachten. Na een simulatie volgde een uitslag en werden de winnende teams bekend gemaakt.

Om zich de theorie rondom risicomanagement eigen te maken, volgden de studenten verspreid over de week ook een aantal gastcolleges. Daarnaast is een bedrijfsbezoek aan ProRail gebracht, om kennis te maken met hoe risicomanagement werkt binnen grote organisaties. Hier hebben de studenten onder andere een casus opgelost over risico’s waarmee ProRail te maken gaat krijgen op weg naar 2050.

Prototype risicomanagementgame

Het prototype van het computerspel is ontwikkeld door IFM-docent Vincent Versluis en is met succes ontvangen door de studenten die dit getest hebben. De studenten beoordeelden de IWOR met een score van 4 uit 5. De volgende IWOR’s vinden plaats in Vilnius, Litouwen in februari 2017 en Riga, Letland in mei 2017. Het prototype van het spel zal in deze weken in een later stadium van ontwikkeling zijn en verder getest worden.

Erasmus+-project PERM

De IWOR maakt onderdeel uit van het internationale Erasmus+-project PERM, wat tot doel heeft een theoretisch naslagwerk en een computerspel te ontwikkelen waarmee het risicomanagementproces van een organisatie wordt gesimuleerd. In het project wordt samengewerkt met de hogescholen Banku augstskola uit Letland en Vilniaus kolegija uit Litouwen. 

De producten worden gebruikt om ons risicomanagementonderwijs te versterken en aantrekkelijker te maken. Hogeschool Rotterdam heeft als kerntaak het ontwikkelen van het theoretisch naslagwerk, dat internationaal gebruikt kan worden als standaard leermateriaal voor risicomanagementcursussen. Het project PERM is begonnen in oktober 2015 en loopt af in oktober 2017.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.