Ga direct naar de content

Financieren van maatschappelijke ondernemingen

Presentatie bij netwerkbijeenkomst Social Enterprise NL
06 juli 2016

Hoe kan een sociale onderneming geld binnenhalen zonder zijn maatschappelijke waarde te verliezen? Dat vraagstuk stond centraal tijdens de presentatie van Arjen van Klink op 30 juni op de netwerkbijeenkomst van Social Enterprise NL.

De bijeenkomst stond in het teken van de kracht van sociaal ondernemerschap en het versterken van het lokale netwerk van sociaal ondernemers in Rotterdam en vond plaats in het Social Enterprise Café in Blue City 010, gevestigd in het voormalige zwemparadijs Tropicana. Programmadirecteur van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap Arjen van Klink was, naast Mark Hillen, voorzitter van Social Enterprise NL, en Jörgen van Rijn van Afval Loont, één van de sprekers.

Arjen ging tijdens zijn presentatie in op de financieringsmogelijkheden van maatschappelijke ondernemingen. Hij maakte daarbij een onderscheid tussen commerciële en maatschappelijke waarde. “Het is noodzakelijk dat er commerciële waarde wordt gegenereerd, dus klanten die de rekening betalen” vertelt hij. “Dat legt een basis in het verdienmodel. Via het bewijzen van de maatschappelijke impact kan vervolgens gewerkt worden aan bijdragen vanuit de overheid. Bevlogenheid is dus goed, maar een zakelijke houding aannemen moet ook.”

Na de plenaire sessie was het tijd voor dicussietafels. Ondernemers uit de regio legden hun vraagstuk ter discussie voor. Een voorbeeld van een vraagstuk was: “Hoe draagt het imago van een sociale onderneming bij aan het aantrekken van financiers?” Er volgde interessante gesprekken. Uit de gesprekken rolden diverse vragen en zijn er afspraken gemaakt voor verdere gesprekken bij het kenniscentrum.

Het hele verslag van de bijeenkomst vindt u hier

Foto: Blue City 010

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.