Menu Zoeken English

Kansen voor inclusief hoger onderwijs

Seminar met (inter)nationale sprekers
24 mei 2016

Op woensdag 25 mei vindt in Rotterdam het seminar Kansen voor een Inclusief Hoger Onderwijs plaats. Het seminar wordt georganiseerd door het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid ECHO, Erasmus Universiteit Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs Cultuur Wetenschap en staat in het teken van best practices op het gebied van inclusief onderwijs uit binnen- en buitenland. In het programma leveren zowel studenten en docenten als bestuurders en beleidsmakers een bijdrage.

De thema’s inclusiviteit en diversiteit staan bij Hogeschool Rotterdam hoog op de agenda. Onlangs ondertekende de hogeschool het Charter Diversiteit, waarmee de intentie is uitgesproken om de diversiteit in het personeelsbestand te vergroten en de professionalisering op het gebied van inclusiviteit in het onderwijs te bevorderen. 

Tijdens het seminar deelt Hogeschool Rotterdam haar visie op het centrale thema en illustreert deze met een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden. 

  • Collegevoorzitter Ron Bormans maakt samen met studenten en bestuurders deel uit van de paneldiscussie, waarin hij vanuit zijn visie reflecteert op het thema Kansen voor een inclusiever hoger onderwijs.
  • Hilke Stibbe, accountmanager aansluiting vo-hbo, vertelt over het succesvolle project om de doorstroom van havisten naar het hbo te bevorderen.
  • Cheryl Gerretsen, docent bij Rotterdam Business School, vertelt hoe zij het concept van Inclusive Excellence hebben gebruikt als uitgangspunt voor docentprofessionalisering op het gebied van diversiteit.

 ‘’Wij zijn afgelopen september van start gegaan met een Practical Learning Community on the Inclusive Intercultural Classroom. Dit houdt in dat 12 docenten van verschillende RBS-opleidingen interventies in hun onderwijs bedenken, uitvoeren en onderzoeken om het onderwijs inclusiever te maken. De docenten doen dit mét elkaar en leren zodoende ook van elkaar. Dit zal resulteren in inclusiever onderwijs, olievlekwerking, kennisdeling met andere docenten en een boek dat volgend voorjaar uit zal komen”, aldus Cheryl Gerretsen. 

Lees meer over het seminar Kansen voor een Inclusief Hoger Onderwijs


 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen