Menu Zoeken English

IT Campus Rotterdam officieel geopend door wethouder Kasmi

Collegevoorzitter Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam roept op tot forse investeringen in de IT-onderwijsinfrastructuur in Rotterdam
29 oktober 2018

Vandaag heeft wethouder Said Kasmi (Onderwijs) officieel het startschot gegeven voor IT Campus Rotterdam. Dat deed hij tijdens de opening van de fysieke locatie van de IT Campus op het RDM-terrein, de hotspot voor innovatie in het Rotterdams havengebied.

Hogeschool Rotterdam is één van de initiatiefnemers van IT Campus Rotterdam. De school slaat samen met Rotterdamse bedrijven, de gemeente en andere onderwijsinstellingen de handen ineen om iets te doen aan het tekort aan IT-talent in de Rotterdamse regio. “En dat is hard nodig, ik ben dan ook heel blij met dit initiatief,” zegt collegevoorzitter Ron Bormans. “We worden in een hoog tempo geconfronteerd met de vragen en kansen die de digitalisering van de samenleving met zich meebrengt. Elke sector verandert en zoekt naar mensen die kennis hebben van IT en dat kunnen toepassen in de praktijk. De campus is een collectief antwoord om dat vraagstuk bij de kern aan te pakken. Dat begint al in het basisonderwijs.”

Permanente uitwisseling van kennis en ervaring

Vanuit de IT Campus wordt het initiatief gestart om de digitale vaardigheden van 50.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen door middel van workshops te versterken. Ook worden de keuzedelen in het beroepsonderwijs verrijkt door opdrachten, kennis, materialen en begeleiding uit het bedrijfsleven. Bovendien zet de campus zich in voor meer hybride docenten, door IT-professionals uit het bedrijfsleven in te zetten in het onderwijs en docenten in te zetten in het bedrijfsleven. Daardoor ontstaat er een permanente uitwisseling van kennis en ervaring.

Bescheiden begin van iets heel groots

“Voor onze hogeschool ligt er een grote opdracht om meer IT-talenten op te leiden en IT meer te verankeren in ons onderwijs,” vervolgt Bormans. “Dat is voor ons nog niet zo eenvoudig, omdat ook voor ons geldt dat het moeilijk is om goede mensen te vinden. Maar we gaan ervoor en rekenen op stevige steun vanuit bedrijven en de samenleving. Daar doen we het immers voor. Zonder forse investeringen van die zijde gaan we het niet redden, zeker als je bedenkt dat de concurrentie met andere regio’s moordend is. Dit initiatief is van hetzelfde belang én omvang als een derde brug over de Maas. Het is echt een beetje erop of eronder. Met de campus creëren we hopelijk een fysieke plek waar bedrijven en onderwijs samenkomen, waar we samen aan projecten werken en gaandeweg de inhoud van het onderwijs vernieuwen. Wat we nu openen moet het bescheiden begin zijn van iets heel groots. ”

Meer informatie

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen