Menu Zoeken English

ISO on tour, naar een betere doorstroming mbo - hbo

Ontvangst bij Hogeschool Rotterdam
14 april 2016

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert op 20 april a.s. 'ISO on tour' een bijeenkomst voor studenten, docenten en beleidsmakers bij onderwijsinstellingen en uit 'Den Haag' over een betere doorstroom van mbo naar hbo.

We nodigen je uit om deze uitnodiging ook door te sturen naar medestudenten, docenten en/of collega's voor wie dit evenement wellicht interessant is.

Waarom over mbo - hbo?

Bij deze editie staat het onderwerp 'Betere doorstroom, van mbo naar hbo' centraal. Het uitvalpercentage onder mbo'ers in het hbo is hoog. Veel studenten die van het mbo doorstromen naar het hbo stoppen met hun hbo opleiding. Waar ligt dat aan? Welke knelpunten ervaren deze studenten? Hoe kunnen we de doorstroom verbeteren en hoe geven we alle studenten een eerlijke kans? Op 20 april willen we ons op deze vragen richten en zullen zowel gastsprekers als gasten in de zaal hun visie op dit onderwerp delen. 

Gastsprekers

​Tijdens het evenement zullen drie gastsprekers hun visie op en ervaring met uitval en doorstroom delen. Studenten en andere deelnemers in de zaal krijgen de kans om vragen te stellen aan de sprekers. De volgende sprekers zullen aanwezig zijn tijdens ISO on tour:

​Ron Bormans

Ron Bormans is collegevoorzitter van Hogeschool Rotterdam. Hij is hier o.a. druk bezig met de doorstroom van mbo studenten in het hbo. Hogeschool Rotterdam heeft plannen voor een speciaal traject voor deze groep studenten. Dit zal hij tijdens de vierde editie van ISO on tour verder toelichten.

Tanja Jadnanansing

Tanja Jadnanansing is actief als tweede kamerlid van de PvdA. Zij houdt zich o.a. bezig met beroepsonderwijs. Op 20 april zal zij ons van een politieke visie op doorstroming voorzien. 

Michiel Steegers

Michiel Steegers heeft ervaring met doorstroom en heeft zich kritisch bezig gehouden met beleid hier rondom. Hij zal persoonlijke ervaringen delen.

Wanneer

Woensdag 20 april, 15.30 - 18.00 uur

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15.00 - 15.30 Inloop
  • 15.30 - 17.30 Inhoudelijk programma
  • 17.30 - 18.30 (Netwerk)borrel

​Locatie

Het evenement vindt plaats bij Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark (Museumpark 40, Rotterdam), Symposiumzaal 1e etage hoogbouw.

Aanmelden

Deelname aan ISO on tour is gratis. Wel willen we graag dat je, je vooraf aanmeldt. Dat kan via www.iso.nl/iso-on-tour

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen