Menu Zoeken English

Internet of Things Days - creatieve oplossingen in een netwerksamenleving

08 april 2016

De komst van het Internet of Things (IoT) luidt een nieuwe fase van de netwerksamenleving in. Om die te verkennen, organiseren twee onderwijsinstituten van Hogeschool Rotterdam de Internet of Things Days Rotterdam.

Rotterdam vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 april aan de Wijnhaven 61 (Willem de Kooning Academie) en 107 (Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie). Gerenommeerde experts laten hun licht schijnen over aspecten van IoT in lezingen en workshops. Studenten presenteren hun werk. Op vrijdag is de aftrap van een 24-uurs Climate Hackathon waarvan de resultaten op zaterdagmiddag worden gepresenteerd.

Keynotes worden verzorgd door Pieter Ballon (VU Brussel, I-Minds Living Labs), Valerie Frissen (SIDN Fonds, Erasmus Universiteit en columniste Financieel Dagblad), Liesbet van Zoonen (Erasmus Universiteit en Kenniswerkplaats Urban Big Data) en Ben van Lier (Centric, Stienbeis Universiteit Berlijn, Creating 010). Zij reflecteren op de wijze waarop maatschappelijke en technologische ontwikkelingen leiden tot nieuwe kansen en hoe die te benutten door de inzet van technologie, kennis en creativiteit. Ook de schaduwzijden van de ontwikkelingen komen aan bod. Florian Cramer (Creating 010), Corline Koolhaas (KNMI) en Sunil Choenni (Creating 010) belichten IoT in hun lezingen vanuit een bijzonder perspectief. 

Studenten van Hogeschool Rotterdam wisselen de lezingen af met demonstraties van ontwikkelde toepassingen en prototypes van IoT. Hoe kunnen we Internet of Things  toepassen om vereenzaming van ouderen tegen te gaan? Welke oplossingen zijn denkbaar voor klimaatbeheersing? 

Tijdens de Internet of Things Days kunnen genodigden ook deelnemen aan workshops over een breed scala aan onderwerpen: Dreaming Objects, Retailinnovatie door Internet of Things, Urban Big Data, Predictive Analysis, Internet of Things for Urban Issues, The City of Things en The Things Network 010.

Climate Hackathon

Centraal onderdeel van het evenement is de Climate Hackathon, georganiseerd met het KNMI. Daarin werken honderd studenten en jonge professionals 24 uur aan IoT gebaseerde oplossingen voor de klimaatuitdaging. De toepassingen worden op zaterdagmiddag geëxposeerd. Een deskundige jury oordeelt op basis van demo’s en pitches en bekroont de beste ontwerpen tijdens het spectaculaire slot op zaterdag 9 april. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.