Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam start project 'International Students in Action'

21 september 2018

Hogeschool Rotterdam lanceerde op woensdag 19 september 2018 het project 'International Students in Action'. Het project heeft tot doel het welzijn van de internationale studenten te verbeteren, de binding met hen te versterken en ondersteuning te bieden bij loopbaan oriëntatie.

Het aantal studenten uit het buitenland dat Hogeschool Rotterdam weet te vinden, neemt jaarlijks toe. Dat brengt met zich mee dat de ondersteuning hierop afgestemd dient te worden. De onderdelen Onderwijs & Ontwikkeling (O&O) en het Centre of International Affairs (CoIA) van Hogeschool Rotterdam hebben hiervoor kennis en ervaringen samengebracht in het project 'International Students In Action'. Maarten van Os van O&O, Enny Kraaijveld en Ryan Gentle van CoIA begeleiden het project.

Enny Kraaijveld: "Steeds vaker zien studenten het belang van een internationale ervaring. Vanuit elk instituut hebben we inmiddels studenten die in het buitenland studie-ervaring opdoen door gedurende een periode aan een partneruniversiteit te studeren of door hun (afstudeer)stage in het buitenland te doen. Ook internationale studenten weten steeds vaker Hogeschool Rotterdam te vinden. Dat is een goede ontwikkeling. Een goede en gedegen ondersteuning van de internationale studenten is essentieel."

"Vanuit O&O zullen we ons richten op het uitbouwen van de ondersteuning die we op dit moment bieden aan Nederlandse studenten. Denk hierbij aan het decanaat, Student aan Zet (team dat specifieke ondersteuning biedt aanstudenten, red.) en de ontwikkeling van interculturele vaardigheden", aldus Maarten van Os.

Ryan Gentle: "Het is een kwetsbare doelgroep. Ondersteuning op gebied van integratie is noodzakelijk om uitval door achterstand in taal- en cultuurverschillen te voorkomen."

Het project startte woensdag 19 september met een rondetafelgesprek waarin studenten discussieerden over de eerste bevindingen. De komende maand zullen er wekelijks rondetafelgesprekken plaatsvinden.

Studenten die meer willen weten of willen deelnemen kunnen contact opnemen via een aanmeldformulier .

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen