Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam vanaf dit studiejaar rookvrij

03 september 2018

Hogeschool Rotterdam is vanaf dit studiejaar volledig rookvrij. Dit betekent dat het niet langer is toegestaan om te roken op de terreinen van de hogeschool. De rookfaciliteiten zijn verwijderd.

Gezonde omgeving

De hogeschool wil met deze maatregel studenten en medewerkers een gezonde werk- en studieomgeving bieden. Studenten en medewerkers moeten hun werkplekken en lokalen kunnen bereiken zonder de schadelijke effecten van meeroken te moeten ervaren. 'Als hogeschool waarin we mensen voorbereiden op een toekomst waarin duurzaamheid en gezondheid belangrijke aspecten zijn, vinden we dat we ook op dit gebied ons steentje moeten bijdragen,' zei Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur, eerder in een interview met hogeschoolmagazine Profielen. Daarnaast wil de hogeschool met deze maatregel de overlast van rondslingerende peuken, een bron van ergernis voor veel medewerkers en studenten, tegengaan. 

Op naar een rookvrije generatie

Het besluit van het College van Bestuur is in de lijn met de maatschappelijke steun voor rookvrije initiatieven. Het maatschappelijke initiatief ‘Rookvrije generatie’ van Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds krijgt landelijk steeds meer bijval van bedrijven, scholen, sportverenigingen, zwembaden, GGD’s etc. die rookvrij worden. En ook vanuit de politiek wordt er gewerkt aan een preventieakkoord met als doelstelling dat in 2040 geen enkele jongere nog rookt.

In Rotterdam maakt de gemeente zich sterk voor een gezonde generatie. Hogeschool Rotterdam is daarom met de gemeente, het Erasmus MC en het Erasmiaans college in gesprek om een rookvrije zone te maken in het gebied Museumpark-Erasmiaans-Erasmus MC. Zo ontstaat er een gebied in de stad waar een ziekenhuis, een middelbare school en een hogeschool samenwerken aan een gezonde toekomst.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen