Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam presenteert 'Onze Agenda'

31 augustus 2016

Op 31 augustus is tijdens de jaaropening van Hogeschool Rotterdam 'Onze Agenda' gepresenteerd. 'Onze Agenda' is de strategische agenda van Hogeschool Rotterdam en geeft de ambitie en opgaven van de hogeschool weer voor de komende jaren. De agenda is tot stand gekomen in dialoog met studenten, docenten, stafmedewerkers, onderzoekers en professionals uit het werkveld. Met als centrale vraag: hoe leiden we in Rotterdam elke student op voor de wereld van morgen?

De ontwikkelingen in de samenleving vragen om verandering van ons huidige onderwijs. Het werkveld ontwikkelt zich sneller dan het onderwijs in haar huidige vorm kan bijhouden. En hoewel het hbo steeds toegankelijker lijkt te worden voor studenten uit alle lagen van de samenleving, verlaten te veel studenten de hogeschool zonder een diploma.

Het belang van docententeams 

Met ‘Onze Agenda’ schetst de hogeschool een collectief toekomstbeeld, waarin de docententeams het verschil maken. De docenten werken samen met studenten, onderzoekers en organisaties of bedrijven en instellingen in een leerwerkomgeving. Zij geven het onderwijs samen vorm en spelen op die manier direct in op de ontwikkelingen in de praktijk.

Elke student mag van de hogeschool verwachten dat hij of zij zich in een veilige omgeving kan ontwikkelen. De opleidingen vormen een gemeenschap waarin elke student wordt gezien en gekend. Alle studenten hebben gelijke kansen en worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. De hogeschool heeft met ‘Onze Agenda’ een koers ontwikkeld die richting geeft en uitdaagt.

Naast de presentatie van ’Onze Agenda’ presenteerde de hogeschool ook een nieuwe onderwijsvisie, het essay Samen Leven in de moderne samenleving (PDF, 538 KB) van collegevoorzitter Ron Bormans en Izaak Dekker en een inspiratiebundel met verhalen van opleidingen van de hogeschool (PDF, 1,8 MB).

Lees alles over Onze Agenda

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen