Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam organiseert 'Rotterdam International Case Competition'

Eigen HR Team doet mee
11 oktober 2017

Van 12 tot 17 november is de locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam het toneel van een internationale business competitie tussen 16 studententeams uit 9 verschillende landen. Deze Rotterdam International Case Competition (RICC) verbindt onze hogeschool enerzijds met de stad Rotterdam en Rotterdamse bedrijven en anderzijds met het internationale onderwijsveld.

Het economische onderwijsinstituut van de hogeschool, HR Business School, organiseert deze competitie samen met het Kenniscentrum Business Innovation. HR doet al jaren mee aan enkele andere grote case competities, waaronder die van het 'Network of International Business Schools', waar we vorig jaar de kwartfinale bereikten. Business case competities zijn sinds een jaar of vijftien populair als middel om studenten onder tijdsdruk tot grote prestaties te laten komen.

Cases van Rotterdamse bedrijven

Deze competitie is extra bijzonder omdat ervoor gekozen is om 'live cases' te gebruiken van bedrijven en instellingen uit de regio Rotterdam. Op deze manier helpen studenten Rotterdamse ondernemingen bij het oplossen van complexe problemen. Dat vraagt om leiderschap, strategisch inzicht, teamwork en innovatie. Bedrijven en studenten werken samen, co-creatie is een sleutelwoord. De teams die meedoen komen uit de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Thailand, Ierland, Duitsland, Finland en Nederland. 

Het team van Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam levert natuurlijk zelf een team. Vrijdag 6 oktober was de ‘Dutch Final’, waarbij bekend werd wie de hogeschool mogen vertegenwoordigen bij de RICC. Dat zijn Bart Scheffers (Bedrijfskunde MER), Tiana Schipper, Lars Vonk (Bedrijfseconomie) en Ankie Lemmens (Business & IT Management).De jury was onder de indruk van hun aanbevelingen voor een groeistrategie die ze ontwikkelden voor een gameontwikkelaar, een businesscase waarvoor ze slechts vier uur de tijd hadden. 

Multidisciplinaire aanpak

29 wedstrijden lang strijden de teams om de beste en meest innovatie oplossingen voor Rotterdamse bedrijven en instellingen. Binnen de teams zijn er specialisten op het gebied van marketing, finance, operations, human resources en strategie. Een multi-disciplinaire aanpak is heel belangrijk. De studenten krijgen per case maar enkele uren de tijd om tot een oplossing te komen. Die presenteren ze vervolgens aan een jury van mensen uit het bedrijfsleven en docenten van de hogeschool. De vier beste teams gaan door naar de finale op vrijdag 17 november.  

Waardevolle samenwerking hogeschool en bedrijfsleven

Een veertigtal partners uit het bedrijfsleven van Rotterdam en omgeving heeft zich opgeworpen als sponsor voor het event, door zelf met cases te komen of door de judges te leveren voor de competitie. De samenwerking tussen hogeschool en bedrijfsleven is waardevol voor beide partijen.  Niet alleen is het voor onze studenten een uitstekende voorbereiding op de praktijk, de studenten leveren op deze manier ook een bijdrage aan de ontwikkeling van Rotterdam. 

De RICC vindt plaats tegelijk met de Rotterdam Entrepreneurship week, een jaarlijks evenement over ondernemerschap in Rotterdam, waarin Hogeschool Rotterdam ook een eigen programma heeft.

 

Lees ook

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen