Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam organiseert European Teacher Education Network

Meer dan 160 docenten uit 30 verschillende landen
21 maart 2018

ETEN staat voor European Teacher Education Network en is een van de grootste bijeenkomsten ter wereld op het gebied van onderwijs, waarin docenten met elkaar kennis uitwisselen.

Als onderdeel van de conferentie geven buitenlandse gastdocenten diverse colleges en workshops aan studenten van de hogeschool. Door de ervaring die deze gastdocenten meenemen, leren studenten letterlijk over de grenzen van hun klaslokaal heen te kijken. Met meer dan 160 aanmeldingen uit 30 verschillende landen belooft het een groot succes te worden. Het thema dit jaar is 'Diversity as resource'.

Diversity as resource

ETEN is bedoeld voor internationale en nationale docenten. Er vindt kennisuitwisseling plaats rond bepaalde thema’s, zoals hoe werken de verschillende onderwijssystemen in de verschillende landen. Uitgangspunt van het congres is leren van elkaars ervaringen en meer diversiteit en internationalisering in het onderwijs. Daarnaast heeft het tot doel het vergroten van de docent- en studentmobiliteit, maar ook het bevorderen van onderzoek in het internationale onderwijs.

Er zijn in totaal dertien thema’s zoals: Arts Education, Urban Education, Creative Storytelling, Educational Technology, Identity & Diversity, Movement-Play-Health-Outdoor en Special Education Needs. De resultaten van deze werkgroepen worden gepubliceerd in het Journal European Teacher Education Network.

De conferentie heeft dit jaar gekozen voor de stad Rotterdam, vanwege het internationale karakter van de stad en omdat Rotterdam bekend staat om de culturele diversiteit. Diversiteit is een van de aandachtspunten van Hogeschool Rotterdam, daarom is de hogeschool verheugd om de conferentie dit jaar te hosten. In het programma wordt het internationale karakter van de stad benadrukt doordat een aantal workshop op locaties in de stad worden gegeven.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen