Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam met StudieNet voorbeeldcase voor onderwijsorganisaties

Presentatie tijdens klantendag van OSIRIS
06 november 2017

Op donderdag 2 november stonden de deuren van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam open voor alle hogeronderwijs(ho)-instellingen. Organisator was CaCi, al vele jaren actief met datamanagement in deze branche. Vlaggenschip van CaCi is OSIRIS, dat door meer dan de helft van de ho-instellingen en door meer dan de helft van de studenten in Nederland wordt gebruikt.

Thema van de klantendag was “Student Forever’’. Onderwijsinstellingen gaan steeds verder in hun digitalisering en stellen daarin haar student centraal. Zo verlopen de processen sneller en efficiënter, terwijl de student het prettig vindt zelf zijn zaakjes te kunnen regelen. 

OSIRIS heeft al learnings overgenomen

Hogeschool Rotterdam loopt voorop in de ontwikkeling. Om die reden waren wij daar uitgenodigd om een presentatie te geven. Tim Fleumer en Najang Klootwijk gaven een presentatie over StudieNet, waarbij CACI meerdere van onze learnings heeft overgenomen in de nieuwe versie van Osiris Student. Maar onze scope is breder dan IT-aanpassingen, het gaat onder andere ook om organisatieveranderingen en gedrag van studenten en medewerkers. Dat kwam goed over bij de meer dan 300 aanwezige functioneel beheerders, applicatie beheerders, directies, studentenvertegenwoordigingen en adviseurs.

De reacties uit de zaal waren enthousiast. Hugo Kerkhaert (Avans) plaatste op LinkedIn: "Op de OSIRIS gebruikersdag presenteert Hogeschool Rotterdam een toekomstbeeld over hoe de Student grip krijgt op zijn studie. Nu de taak aan softwareontwikkelaars om hier invulling aan te geven. Bravo Rotterdam, Tim Fleumer, Najang Klootwijk". 

Het verschil: multidisciplinaire werkgroep

Tim: “Na afloop hebben we nog met de TU Twente gepraat. Zij zijn er ook mee bezig, maar zitten nog in de customer journey. Zij zijn onder de indruk van het multidisciplinaire karakter van onze werkgroep.”

Voor meer informatie over studienet en de presentatie van 2 november kijk op http://www.hr.nl/studienet

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.