Ga direct naar de content

Hogeschool Rotterdam Bachelor Award voor Jeroen van Gelder

03 september 2015

Chemiestudent Jeroen van Gelder heeft de Hogeschool Rotterdam Bachelor Award gewonnen voor zijn project 'Zelfhelende Coatings'. De winnaar mocht vandaag tijdens de jaaropening van de Hogeschool Rotterdam een cheque ter waarde van 3.000 euro in ontvangst nemen.

De hogeschool kent elk jaar prijzen toe aan studenten die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Drie projecten van veelbelovende studenten waren genomineerd voor de prijs. De aanwezigen bij de jaaropening mochten vandaag live stemmen op hun favoriete project. Jeroen van Gelder kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek. 


Er bestaan materialen die zichzelf kunnen repareren, zoals speciale soorten rubber. Dit komt door de zelfhelende polymeren. Jeroen maakte gebruik van deze polymeren om een zelfhelende coating te ontwikkelen. Hiervoor deed hij uitgebreid onderzoek naar de werking en synthese van zelfhelende polymeren en gebruikte hij diverse bestaande, commercieel gebruikte kunststoffen tot deze de zelfhelende eigenschappen gingen vertonen. Zijn coating kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld zelfhelende meubeloppervlakken of autolakken, die zichzelf dus na beschadiging of krassen herstellen. 

De toekomst van mode

Voor haar afstudeerproject 'Fashion on Brainwaves' mocht modestudent Jasna Rokegem de tweede prijs ter waarde van 1.500 euro in ontvangst nemen. Zij verlegt met haar project grenzen als het gaat om de toekomst van de mode. Jasna onderzoekt de ontwikkelingen van interactieve smartfashion. Via hersengolven stuurt ze de kleur van een jurk van oranje naar blauw. Daarmee is zij een echte pionier in mode en techniek. 

Innovatieve golfbreker

Jesper van Grieken en Danny Janssen pakten de derde prijs ter waarde van 1.000 euro voor hun innovatieve golfbreker. De studenten civiele techniek verzonnen een duurzame en financieel haalbare oplossing voor een golfbreker voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra. Met prefab betonnen elementen willen zij de golven in bedwang houden. Als contragewicht gebruiken de studenten gerecyclede zeecontainers gevuld met zand. 

Overtref Jezelf Beurs

Naast de Bachelor Award, reikte de hogeschool vandaag de 'Overtref Jezelf Beurs' uit aan student Sjoukje de Haan. Voor deze beurs ter waarde van 5.000 euro komen Honourstudenten met bijzondere toekomstplannen in aanmerking. De Overtref Jezelf Beurs financiert een project waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen. Sjoukje heeft de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) aan de Rotterdam Business School afgerond en kan dankzij de beurs een masteropleiding Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg volgen. Hier wil zij onder meer onderzoek doen naar vrouwen in de top van het bedrijfsleven en aantonen dat de bevordering van emancipatie een goede zakelijke strategie is.   

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.