Menu Zoeken English

Hogeschool gaat zich definitief vestigen op Zuid

14 mei 2021

Na instemming van de CMR en de Raad van Toezicht staat het vast dat Hogeschool Rotterdam zich definitief op Zuid gaat vestigen. Een besluit dat voor studenten, hogeschool en de stad vanuit meerdere perspectieven een goede ontwikkeling is.

Op de nieuwe onderwijslocatie worden de opleidingen van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en het Kenniscentrum Creating 010 in 2025 gehuisvest in een toekomstbestendig en op toekomstig onderwijs gerichte nieuwbouw.

“De nieuwste inzichten, die we mede door corona hebben opgedaan, hoe het onderwijs in te richten en hoe een inrichting van het gebouw daarop moet aansluiten, worden hier toegepast. Bij de ontwikkeling zullen studenten en medewerkers actief worden betrokken”, vertelt bestuurslid Wijnand van den Brink. Met de verhuizing naar Rotterdam-Zuid, vestigt CMI zich in een stadsdeel wat in ontwikkeling is en waar veel kansen liggen voor de opleidingen van dit instituut om multidisciplinair te werken aan vraagstukken uit de praktijk.

Veelzijdiger aanbod op Zuid

De hogeschool vestigt zich hiermee definitief op Zuid en doet dat met een aanbod van technische, informatie- en communicatieopleidingen die de grondslag kunnen bieden voor bedrijvigheid in de toekomst. Zuid mist technisch georiënteerd onderwijs, terwijl met name NPRZ (Nationaal Programma Rotterdam-Zuid) en gemeente Rotterdam terecht aandringen op het versterken van de onderwijsinfrastructuur op dat gebied. Daar wordt door de hogeschool nu in voorzien; inclusief hoogwaardig onderzoek met een sterke focus op actuele thema’s als Smart City en Artificial Intelligence.

Versterking samenwerking in het onderwijs

Door de vestiging aan de Laan op Zuid ontstaat er een onderwijsgebied in Rotterdam waar de hogeschool, het voortgezet onderwijs (BOOR) en het MBO (Albeda) met elkaar samen gaan werken om de studenten van Zuid een veelzijdiger aanbod van onderwijs te bieden. “Het biedt hen een fantastische mogelijkheid om vroeg kennis te maken met het hoger onderwijs. Doordat we straks dicht bij elkaar gehuisvest zijn, kan er intensief worden samengewerkt en dat maakt het voor jongeren op Zuid hopelijk makkelijker om door te stromen.”

Duurzaam bouwen

Het onderwijsgebouw op Zuid zorgt er ook voor dat Hogeschool Rotterdam weer een stap maakt in de richting van het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille. Naast de verwachte nieuwbouw op Zuid, bouwt de hogeschool momenteel een nieuw gebouw op de locatie Kralingse Zoom. Beide gebouwen worden energieneutraal ontwikkeld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen