Menu Zoeken English

Hogescholen en ROC gaan realisatie hbo AD-school in Dordrecht onderzoeken

Hogeschool Rotterdam neemt voortouw in vervolgstappen
04 december 2018

“De beste oplossing voor de mismatch op de arbeidsmarkt van de regio Drechtsteden is praktijkgericht hoger onderwijs, met een sterke verankering in het regionale bedrijfsleven.” Dat concludeerde professor Marc Vermeulen onlangs in zijn onderzoek naar de versterking van het hoger onderwijs in Dordrecht en de regio. Vermeulen raadt een zelfstandige vestiging van een hogeschool af en adviseert meer aansluiting te zoeken bij het hbo-aanbod dat er al is, het mbo-onderwijs en de campusontwikkelingen op het Leerpark. Hogeschool Rotterdam heeft aangeboden het voortouw te willen nemen in de vervolgstappen.

Verantwoordelijk

Bestuursvoorzitter Ron Bormans: “Hogeschool Rotterdam voelt zich verantwoordelijk om de arbeidsmarkt van Dordrecht en de Drechtsteden goed te bedienen. We zien kansen om in samenwerking met de andere hogescholen, ROC da Vinci en regionale werkgevers te komen tot een aanbod van tweejarige hbo-opleidingen, op een fysieke plek in Dordrecht. Dit concept heeft de hogeschool met groot succes in Rotterdam ontwikkeld. Ook de het idee van matchmaking biedt kansen zodat Dordrecht voor hbo-studenten als een mooie, innovatieve plek gezien wordt om stage te lopen. De Drechtsteden hebben met hun innovatieve maakindustrie veel te bieden voor studenten en afgestudeerden, wat veel beter voor het voetlicht gebracht moet worden.”

Wethouder Onderwijs Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht gaf opdracht voor het onderzoek van Vermeulen, op verzoek van Hogeschool Rotterdam, Avans, InHolland, Christelijke Hogeschool Ede (CHE), ROC da Vinci/HBO Drechtsteden. De onderwijsinstellingen willen meer inzicht hebben in de kansen en knelpunten voor de versterking van het hoger onderwijs in de Drechtsteden. Directe aanleiding voor hun verzoek was de aankondiging van CHE een zelfstandige nevenvestiging te willen starten in Dordrecht.

Nieuwe initiatieven

Het college van B&W schaart zich achter het initiatief van Hogeschool Rotterdam en de samenwerking met de partners. Wethouder Heijkoop: “Het onderzoek van Vermeulen was nodig voor een constructief vervolg met alle partijen. De ambitie van CHE is van groot belang geweest in dit proces. De nevenvestiging komt er niet, maar het heeft wel geleid tot onderzoek naar clustering van hogescholen en hbo-opleidingen waarin CHE ook kan participeren. Het college van B&W blijft de partners actief steunen zodat we samen de krachten kunnen bundelen om het hoger onderwijs in onze stad en regio verder te brengen.”

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen