Menu Zoeken English

Groen Licht - Het online festival over duurzaamheid

13 oktober t/m 6 november
09 oktober 2020

Groen Licht is een festival van Hogeschool Rotterdam vol online activiteiten over duurzaamheid.

Vier weken lang kom je alles te weten over duurzaamheid in de volle breedte.Over people, planet & prosperity. Dus breder dan alleen de groene kant van duurzaamheid, want het gaat bijvoorbeeld ook over veerkracht, werkdruk en diversiteit.

Tijdens Groen Licht kun je naar een grote varieteit presentaties en lezingen over projecten, minoren en onderzoek. Alles georganiseerd voor en door studenten, docenten, lectoren, medewerkers en externen.

Een van de onderdelen van dit online festival is een aantal lezingen over de circulaire sloop van locatie Kralingse Zoom. Of over betekeniseconomie. Ook is er een workshop over de Sustainable Development Goals en een Impactcafé over ‘Textielbergen van de stad’.

In bovenstaande video vertelt CvB-Lid Wijnand van den Brink over zijn ervaringen met duurzaamheid. Hij wil hiermee het belang van het onderwerp via zijn eigen perspectief aan studenten doorgeven. In totaal zijn bijna 44.000 mensen actief binnen Hogeschool Rotterdam. Wijnand ziet het als een collectieve taak om de opgedane duurzame inzichten mee te geven aan de generatie van de toekomst. Het is aan studenten en docenten om hierin ambitieus te willen zijn.

Kijk, luister en praat mee over alles rondom de duurzame focusgebieden van Hogeschool Rotterdam: Circulaire Economie, Klimaatverandering & Maatschappelijke Veerkracht.

Groen Licht duurt van 13 oktober tot en met 6 november.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen