Menu Zoeken English

Gemeente staat garant voor halvering collegegeld pabo-studenten in Rotterdam

01 februari 2018

In de strijd tegen het lerarentekort, werd in het regeerakkoord bepaald dat pabo-studenten de eerste twee jaar tegen half collegegeld kunnen studeren. De aanpassing moet op 1 september 2018 van start gaan. De studenten die in februari dit jaar al aan een pabo in Rotterdam willen beginnen, krijgen die korting nu ook. De gemeente Rotterdam neemt dit half jaar voor haar rekening.

Vorig jaar werd in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam het doorprogramma mbo-pabo  geïntroduceerd ter ondersteuning van mbo-studenten die de stap willen maken naar de pabo. Vorige week ontvingen zestien Rotterdamse studenten het certificaat voor het succesvol doorlopen van het programma. Deze studenten kunnen daardoor per 1 februari beginnen aan de pabo, maar kunnen dan nog geen gebruik maken van het gereduceerde tarief.

Omdat het voor iedereen van belang is dat deze groep studenten snel aan de slag gaat op de pabo, heeft CDA-wethouder Sven de Langen besloten de studenten tegemoet te komen. “Het zou jammer zijn als deze studenten de regeling van OCW mislopen,” zegt De Langen tegen ScienceGuide.

“Om onze Rotterdamse studenten nog verder tegemoet te komen en te voorkomen dat deze studenten hun studie een half jaar uitstellen, nemen wij de periode februari tot september voor onze rekening,” aldus De Langen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.