Menu Zoeken English

Gebouw Kralingse Zoom genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs

06 november 2018

Het gebouw van Hogeschool Rotterdam Business School aan de Kralingse Zoom is genomineerd voor het beste Rotterdamse gebouw van 2018. De jury van de Rotterdamse Architectuurprijs heeft uit 52 inzendingen 10 gebouwen genomineerd en het onderwijsgebouw staat op de lijst tussen gebouwen als het Erasmus MC en de woontorens Boston & Seattle.

Duurzaam

De nieuwbouw aan de Kralingse Zoom is vooruitstrevend in duurzaamheid en techniek. Bij de nieuwbouw zijn drie verschillende bestaande gebouwen samengekomen tot een prachtig onderwijsgebouw met in de hal een monumentale trap als blikvanger. De bijzondere buitengevel bestaat van vloer tot plafond uit transparant glas. In de bouw is met duurzame materialen gewerkt en het gebouw is zeer energiezuinig. Het gebouw is vorig jaar augustus in gebruik genomen. 

Andere genomineerden prijs

Het gebouw van Hogeschool Rotterdam Business School misstaat niet op de mooie lijst van genomineerden, waaronder ver- en nieuwbouwpanden in heel Rotterdam. Onder de andere genomineerden bevinden zich het getransformeerde Erasmus MC, de complete Nieuwe Binnenweg maar ook het gerestaureerde Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier. De Rotterdam Architectuurprijs wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De organisatie is in handen van het AIR, Architectuur Instituut Rotterdam.

Publieksprijs

Naast een juryprijs die wordt uitgereikt door de vakjury van de Rotterdamse Architectuurprijs, is er een publieksprijs. Iedereen kan van 5 november tot 5 december een stem uitbrengen op een van de 10 genomineerde gebouwen. Op 19 december worden de winnaars bekend gemaakt. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen