Menu Zoeken English

Foodtruck RDM CoE mag de weg op

07 februari 2017

Het is gelukt! De elektrische foodtruck mag de weg op; de RDW heeft 'm goedgekeurd. Een klassieke Citroën HY uit 1974 kreeg een tweede leven als foodtruck, die op festivals en andere buitenlocaties kan worden gebruikt. Het is één van de eerste successen van Second Life Vehicle van het RDM Centre of Expertise, gerealiseerd in een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Kroon op het werk

Studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam hebben twee jaar hard gewerkt aan de ombouw van de bus. De bus werd gedurende het laatste half jaar afgebouwd door Accenda in Delft, in samenwerking met de studenten. Accenda is een bedrijf dat gespecialiseerd is in prototyping en realisatie van producten in samenwerking met partners en het onderwijs. De goedkeuring door de RDW is de kroon op hun werk!

Catering nog inbouwen 

De inbouw van het cateringdeel in de bus moet nog gebeuren. De truck is eigendom van Ma Guise Catering, die het voertuig vanaf voorjaar 2017 in gaat zetten op festivals en events, maar hij zal ook regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Tot juli 2018 worden de prestaties van de foodtruck nog getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners. 

Tweede leven voor oude auto's

Het project om de klassieke Citroën HY een tweede leven te geven maakt als concept voor 'Standaardisatie in elektrificatie' onderdeel uit van het grotere project Clean & Future Proof Mobility Concepts. Het concept wordt ook wel genoemd Second Life Vehicle en is één van de projecten van het RDM Centre of Expertise onder de Community of Practice Future Mobility. Het project van het Mobiel Erfgoed Centrum is mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Kansen voor West.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen