Menu Zoeken English

Experimenteerhaven voor varende drones geopend op RDM Rotterdam

06 september 2016

In de Dokhaven van RDM Rotterdam is tijdens de Wereldhavendagen, op zaterdag 3 september, de Dronehaven geopend; een unieke experimenteerlocatie voor varende drones.

Waarnemend (Rijks)havenmeester van Rotterdam Rob Gutteling droeg symbolisch de sleutel, geprint op de 3D-metaalprinter van RDM, over aan RDM-directeur Bert Hooijer en de Community of Practice 'Maritime & Offshore Innovation' van RDM Centre of Expertise.

Vanaf dit moment is dit deel van de Rotterdamse haven afgesloten voor de reguliere scheepvaart en biedt het plek aan bedrijven, onderwijs en organisaties om onderzoek te doen en tests uit te voeren met Aquatic Drones en autonoom varen. Tijdens de spectaculaire opening door de Drijvende Diva voeren drones van RDM CoE, Genuin Engineering, Indymo en AquaSmartXL in een speciale route mee.

Lees meer over de opening en de dronehaven op de site van RDM CoE.

Expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam

RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen