Menu Zoeken English

Eerste Meet Up Studiesucces

Commissie brengt eind dit jaar advies uit
11 juli 2018

In een goed gevulde Symposiumzaal met ongeveer 90 belangstellenden vond dinsdag 3 juli de eerste Meet Up Studiesucces plaats. De Meet Up is een initiatief van de nieuwe commissie Studiesucces, geleid door lector Ellen Klatter. De commissie brengt eind dit jaar advies uit over maatregelen die studiesucces moeten verhogen.

Een van de middelen hiervoor is de Meet Up. Tijdens de Meet Up delen studenten en docenten hun meningen en ideeën en wisselen zij ervaringen uit over factoren die het studiesucces beïnvloeden. Groepsdiscussies moeten antwoord geven op vragen als wat betekent studiesucces voor jou? en welke uitdaging zie jij rondom dit thema? Deze eerste Meet Up leverde dynamische discussies op en toonde de betrokkenheid bij het onderwerp van de aanwezigen.

Voordat het zover was hield oud-rector van de Erasmus Universiteit prof. dr. Henk Schmidt een bevlogen lezing over onder andere de Nominaal = Normaal regel. “Hoe komt het toch dat (zoveel) studenten falen in het hoger onderwijs?” was een van zijn vraagstukken. Het aansluitende vragenkwartier bleek aan de korte kant, een teken dat het onderwerp leeft. Schmidt deed vervolgens zelf actief mee aan de groepsgesprekken.

De komende periode analyseert de commissie de stapel verzamelde gegevens. Enkele gehoorde en genoteerde uitspraken: is iemand na zijn studie wel klaar voor het vak? en hoe zorgen we dat studenten succesvol kunnen studeren? Na de zomervakantie gaat de commissie met diverse opleidingen in gesprek.

Voorlopige resultaten worden gepresenteerd tijdens de volgende Meet Up, half oktober 2018.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen