Menu Zoeken English

International cases competition

Coach Gerard van der Star onderscheiden als 'most inspiring coach'
07 maart 2016

Een knappe prestatie van het caseteam van Hogeschool Rotterdam. Op de NIBS (Network of International Business Schools) Worldwide Case Competition 2016 wisten zij de derde plaats te bemachtigen.

Het team bestond uit Sheila Kap (BE), Roderick Vos (IBMS), Nicholas Smeele (SMM) en Bram van Walstijn (BE). Maandenlang volgden zij een wekelijkse casetraining om zich optimaal voor te bereiden op deze competitie en dat werd beloond. Niet alleen het team won een mooie prijs, ook meereizend docent en coach Gerard van der Star viel in de prijzen. Hij ontving de award voor ‘Most Inspiring Coach’.

De NIBS Worldwide Case Competition is een jaarlijkse casecompetitie waar 16 gekwalificeerde teams van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen. De competitie vond plaats van 28 februari tot en met 5 maart in Texas, USA. De competitie startte met een pouleronde waarin poules van 4 teams het tegen elkaar opnamen. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de kwartfinales. Rotterdam behoorde tot één van de twee teams die door mochten naar kwartfinale. Hier namen zij het op tegen het team uit Vermont. In de halve finale was de University of Carleton uit Ottawa helaas te sterk voor de Rotterdammers en eindigde dit kampioenschap met een mooie derde plaats.

Eén van de zestien teams wereldwijd

In november wist het team van Hogeschool Rotterdam zich in de kwalificatieronde te plaatsen voor deze prestigieuze competitie. In totaal was er slechts plek voor zestien teams van over de hele wereld. Andere deelnemende hogescholen kwamen onder andere uit Canada, Engeland, China en Duitsland. Dit jaar vond het kampioenschap plaats in San Antonio, Texas. Gastheer van deze 21e editie was de St. Mary’s University Bill Greehey, School of Business.

International Business problems

De NIBS Worldwide Case Competition is een van de oudste casecompetities van de wereld voor nog niet afgestudeerden. Studenten die deelnemen, moeten beschikken over probleemoplossend vermogen, zakelijk inzicht, cultureel inzicht, communicatieve vaardigheden en moeten goed kunnen samenwerken. Teams van verschillende hogescholen en universiteiten strijden in teams van vier studenten voor de winst. Zij ontvangen een schriftelijke case welke gebaseerd is op internationale business problemen en hebben beperkt de tijd om een advies uit te brengen aan de organisatie. Vervolgens moet deze gepresenteerd worden aan de jury welke bestaat uit (senior)managers, beleidsmakers en academici.

Ter voorbereiding op deelname aan de case competitie volgden de studenten afgelopen weken speciale case trainingen. Hierin werden zij klaargestoomd voor deelname aan diverse internationale case competities. Naast deze casecompetitie hebben ook teams van Hogeschool Rotterdam deelgenomen aan competities in Montreal, Leuven en Navarra.

KEESSIE

De case trainingen worden verzorgd door KEESSIE, het case education centre van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap in samenwerking met de onderwijsinstituten RBS 2.0 en IFM. Wil je als student deelnemen aan de case competities, stuur dan een mail aan keessie@hr.nl. Er vindt een strenge selectie plaats.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen