Menu Zoeken English

Hogeschool Rotterdam tekent samenwerkingsovereenkomst met Enactus

20 mei 2016

Op 19 mei hebben Hogeschool Rotterdam en Enactus een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met de nieuwe samenwerking verzekert de opleiding Commerciële Economie: Marketing of Social Business zich de komende jaren van veel kennis en informatie over sociaal ondernemen en impact creëren.

Enactus

Enactus is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt. Zij ontwikkelen samen maatschappelijke projecten over de hele wereld waarbij uitdagingen en ideeën worden omgezet in duurzame oplossingen. Het einddoel is het verbeteren van de kwaliteit van leven en de levensstandaard van mensen die het nodig hebben. 

Commerciële Economie: Marketing of Social Business

Hogeschool Rotterdam leidt met de opleiding Commerciële Economie: Marketing of Social Business studenten op die met hun commerciële krachten toegevoegde waarde kunnen leveren aan de maatschappij. Ondernemingen leveren allemaal een product of dienst waarbij (vaak) het verdienmodel centraal staat. Bij de opleiding is geld verdienen niet het hoofddoel. Het gaat juist om het generen van 'winst' voor iedereen, met een gezonde economische basis. Geld verdienen is een middel om de missie te bereiken. Studenten leren sociale impact te creëren en slaan de brug tussen de overheid, het bedrijfsleven en de samenleving. 

Waardevolle samenwerking

Enactus is een expert op het gebied van sociaal ondernemen en maatschappelijke projecten. De samenwerking met Enactus biedt studenten de mogelijkheid om veel kennis en ervaring op te doen. Zo kunnen studenten ook meewerken aan een maatschappelijk project. We kunnen hierdoor spreken van een waardevolle samenwerking.

Studenten die voor Enactus actief zijn, ontwikkelen maatschappelijke projecten over de hele wereld. Ze krijgen hierbij professionele begeleiding van hogeronderwijsinstellingen en leiders uit het bedrijfsleven. De uitvoering van de projecten zorgt er niet alleen voor dat levens worden veranderd. Het helpt studenten ook bij het ontwikkelen van hun talent(en) en leiderschapsvaardigheden die nodig zijn voor hun toekomstige carrière.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen