Menu English

Hogeschool Rotterdam benoemt Thierry Verduijn tot lector Haven

14 april 2022

Thierry Verduijn is benoemd tot lector Haven bij Kenniscentrum Duurzame HavenStad. In deze hoedanigheid gaat Verduijn zich richten op de haven als logistiek knooppunt.

Hij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van Hogeschool Rotterdam om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

De kracht van een haven is het bieden van efficiënte en betrouwbare overslag, opslag en transportdiensten voor allerlei goederenstromen. Daarin spelen verschillende schakels en partijen een rol en is samenwerking door alle betrokkenen essentieel. Het logistieke cluster in de Rotterdamse haven staat voor uitdagingen op het gebied van zero-emissie logistiek, circulaire economie en digitalisering waardoor logistieke processen en middelen dienen te worden aangepast om aan de veranderende maatschappelijke en logistieke voorwaarden te kunnen voldoen. Dat is deels een individuele opgave, maar ook een gezamenlijke opgave waarin bedrijven in de haven moeten samenwerken. Het onderzoek van het lectoraat richt is op het ontwerpen, aanpassen en toepassen van logistieke concepten, processen, logistieke middelen en skills die nodig zijn in deze transities. Het onderzoek richt zich op alle logistieke schakels en de toeleverende diensten en functies die essentieel zijn voor de haven als logistiek knooppunt. Verduijn zal als lector nauw samenwerken met Ron van Duin (lector haven- en stadslogistiek) die zich richt op de achterlandverbindingen van de haven en Raymond Hoogedoorn die onlangs is gestart als lector AI in de logistiek. Het lectoraat Haven draagt bij aan het thema Smart Logistics & Maritime Innovation, een van de zes focusgebieden in het technische domein van het Hogeschool Rotterdam.

Verduijn is tevens werkzaam als Lector Supply Chain Innovation bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en was tot 1 februari hoofddocent en senior onderzoeker Mainport Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is in 2004 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op onderzoek naar de dynamiek in supply chains. Verduijn is sinds 1996 actief in onderzoek en innovatie in transport en logistiek. Eerst als onderzoeker bij TNO, daarna als programma- en projectmanager in diverse logistieke programma’s van regionale overheden en ministeries. Vanaf 2015 is Verduijn actief in het praktijkgericht onderzoek in het HBO.

“Het is geweldig om als lector nu weer een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van havenlogistieke uitdagingen in Rotterdam, de stad en regio van mijn familie-roots. Met het opleiden van de nieuwe generatie young professionals met praktisch toepasbare kennis uit toegepast onderzoek kunnen we echt bijdragen aan duurzame en innovatieve logistiek in de Rotterdamse haven.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen