Menu Zoeken English

Bivakmutsactie tijdens diploma-uitreiking niet in lijn met gedragscode hogeschool

01 december 2018

Gisteravond hebben media bericht over een masterstudent die met een bivakmuts op, zijn diploma in ontvangst heeft genomen als statement tegen het aanstaande landelijke boerkaverbod. Deze actie druist in tegen de gedrags- en integriteitscode van Hogeschool Rotterdam.

De hogeschool beschouwt de actie als bijdrage aan een maatschappelijk debat. Wij leiden studenten op tot kritische professionals en waarderen het als studenten die bijdrage willen leveren. Wij onderschrijven de door de student gebruikte argumentatie echter niet en zijn van mening dat op basis van onze eigen gedragscode deze actie niet binnen de muren van onze hogeschool had mogen plaatsvinden.

Hogeschool Rotterdam heeft al een aantal jaren de heldere richtlijn dat gezichtsbedekkende kleding, en dus ook een bivakmuts, in ons onderwijs niet is toegestaan. Die richtlijn is onderdeel van onze gedrags- en integriteitscode. De hogeschool is van mening dat goed onderwijs gebaat is met goede communicatie, waarbij het kunnen zien van gezichtsuitdrukkingen van groot belang is.

Wij hechten er tevens aan dat het onderwijs in een veilig en vooral open klimaat plaatsvindt. Gezichtsbedekking in de klas, bij een tentamen, tijdens een diploma-uitreiking, in een projectgroep, of in een tweegesprek tussen student en docent, draagt daar niet aan bij.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen