Menu Zoeken English

Bijzondere opening hogeschooljaar 2017-2018

Onderwijsconcept HR krijgt alle ruimte in nieuw gebouw Kralingse Zoom
29 augustus 2017

Komende donderdag openen wij ons hogeschooljaar. Een bijzondere editie dit jaar, want de opening vindt plaats in een prachtig nieuw gebouw dat volledig is toegerust voor ons onderwijsconcept. Naast deze feestelijke opening reiken we prijzen uit aan studenten en presenteren we onze strategie voor de komende jaren.

Van onze nieuwe locatie aan de Kralingse Zoom maken 11.000 studenten en 650 medewerkers gebruik. Het nieuwe gebouw is flexibel en toekomstbestendig ontworpen, zodat snel ingespeeld kan worden op veranderingen in het onderwijs. Zo zijn ruimtes dankzij verschillende schuifwanden eenvoudig te wijzigen in grootte en functie. Daarnaast stimuleert het gebouw ontmoetingen en verbinding tussen gebruikers. Op alle verdiepingen zijn open studiepleinen ingericht met een verscheidenheid aan meubilair, zoals loungemeubels en grote studietafels.  Tijdens de jaaropening krijgen studenten, medewerkers en relaties voor de eerste keer de gelegenheid het nieuwe gebouw te bekijken. 

Gebouw versterkt onderwijsconcept

Het ontwerp sluit naadloos aan op het onderwijsconcept van de hogeschool, namelijk onderwijs in kleine groepen, met interactieve werkvormen en een sterke relatie tussen onderwijs en beroepspraktijk. De hogeschool wil met de nieuwbouw een open, transparante leer- en werkomgeving creëren waar studenten, docenten en medewerkers prettig leren, werken én verblijven. 

Uitreiking studentenprijzen

Tijdens de jaaropening is er zoals ieder jaar een moment voor studenten die een bijzondere prestatie hebben neergezet. In hun stage, voor hun afstuderen of in een minor hebben ze laten zien dat ze complexe materie innovatief, grensverleggend en visionair kunnen aanpakken en daardoor een waardevolle bijdrage leveren aan de benadering van actuele praktijkvraagstukken. De Overtref Jezelf beurs gaat naar een student die een bijzonder toekomstplan heeft om het werk dat hij of zij op de hogeschool is gestart naar een hoger plan te tillen, bijvoorbeeld door vervolgstudie of -onderzoek. De Hogeschool Rotterdam Bacheloraward is een vrij te besteden bedrag voor de bijzondere prestatie, ook dit bedrag wordt vaak ingezet om het eigen project verder uit te bouwen.

Presentatie uitvoeringsagenda strategie

Afgelopen jaar hebben medewerkers van de hogeschool en externe experts, aan de hand van de strategische agenda, geadviseerd over hoe wij als hogeschool ons onderwijs de komende  jaren willen invullen. Het College van Bestuur heeft deze afviezen bestudeerd en Collegevoorzitter Ron Bormans maakt bij de jaaropening bekend hoe we deze adviezen ten uitvoer gaan brengen.

Lees ook

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen