‘Integration of systems please!’ (Beeldverhaal)

23 februari 2018

‘Mijn roosters bekijken, cijfers inzien, me kunnen inschrijven en werk inleveren. Dat wil ik allemaal op één plek kunnen doen,’ aldus een van onze studenten Facility Management.

Studenten zijn nu soms nog veel te veel tijd kwijt aan het managen van hun eigen studievoortgang, vanwege alle verschillende systemen die ze daarbij nodig hebben. En dat zorgt voor stress.

Grip op de studie

Hogeschool Rotterdam wil daarom anders gaan communiceren met  studenten over hun voortgang. En de juiste informatie bieden op het juiste moment, voor de individuele student. Zodat die meer grip op zijn of haar studie krijgt.

Anders communiceren

We hebben daarbij het ontwikkelen van één persoonlijke online omgeving voor studenten voor ogen. Hoe pakken we dat aan? Daarover gaat dit beeldverhaal:

Hierin lees en bekijk je de ervaringen van studenten. En kom je meer te weten over onze inspanningen en vorderingen op weg naar een andere manier van communiceren. Lector Digitale didactiek Fleur Prinsen - die op 18 januari haar openbare les hield - legt uit hoe dat, uiteindelijk, het studiesucces kan vergroten. Want dat is ons doel.

Natuurlijk heeft dit ook gevolgen voor hoe we in de organisatie samenwerken. Wil je ook daar meer over weten? Bekijk ons beeldverhaal ‘Integration of systems please!’ (leestijd: 4 minuten).